Stormschade

Vanaf windkracht 9 wordt er gesproken van storm. Hierbij kan er schade aan de woning of het erf worden veroorzaakt. De meeste verzekeraars vergoeden schade die veroorzaakt is vanaf windkracht 7. Bij stormschade geldt een hoger eigen risico. Het is belangrijk om deze schade tijdig bij de verzekeraar te melden.

 

Wat te doen bij stormschade?

In juli 2015 vond de zwaarste zomerstorm sinds 1901 plaats. Het klimaat in Nederland is aan het veranderen en dit leidt steeds vaker tot zware stormen. Wanneer er een storm op komst is, moet al het tuinmeubilair en andere spullen tijdig naar binnen worden gehaald of verankerd. Door het sluiten van deuren en ramen kan de schade beperkt worden. Soms is schade niet te voorkomen. Denk maar eens aan een omgewaaide boom die op het huis of de schuur terecht komt.

 

De schade na een storm

Oude of zieke bomen kunnen tijdens een storm sneller omvallen. Deze kunnen schade aan de woning, schuur of het tuinhuisje veroorzaken. Afvallende takken of dakpannen kunnen op de auto of elders terechtkomen. Ook waterschade als gevolg van een storm valt onder stormschade. Het is beter om tijdens een storm zoveel mogelijk binnen te blijven, tenzij de situatie dit niet toelaat. Na de storm kan de schade worden opgenomen.

 

Dekking vanuit de opstal- en inboedelverzekering

Stormschade wordt gedekt vanuit de opstal- en inboedelverzekering. Woningeigenaren sluiten een opstalverzekering af. Voor huurders geldt dat de woningeigenaar of woningbouw dit doet. Alle schade buiten de woning om valt onder de inboedelverzekering. Vaak wordt schade aan tuinmeubilair slechts gedeeltelijk vergoed. Het is daarom beter om zoveel mogelijk spullen bij storm binnen te zetten. Bij stormschade aan gebouwen is er meestal sprake van een eigen risico. Dit risico bedraagt ongeveer 0,2% van de herbouwwaarde. Met de juiste verzekering is er een goede dekking van stormschade mogelijk.

Onze voordelen

Betrouwbaar en Kwaliteit
De beste vergelijking
De laagste prijs
Gratis overstappen