Rellen en Opstootjes

Gelukkig komen rellen niet dagelijks voor, maar halen wel vaak het nieuws. Vooral rondom grote voetbalwedstrijden ontstaan er vaak ongeregeldheden. Rellen en opstootjes vallen onder molest. Dit zijn ook wel conflictsituaties. Verzekeraars kunnen of mogen hierbij niet altijd uitkeren. Wanneer er sprake is van een grote opstand of burgeroorlog dan spreken we van groot molest. Dit valt niet onder de dekking van een verzekering.

 

Rellen en opstootjes vermijden

Het is beter om niet betrokken te raken bij rellen en opstootjes. Hierbij is de kans op verwondingen aanwezig, maar ook om opgepakt te worden door de politie of mobiele eenheid. Door tijdig te vertrekken bij onrust kan betrokkenheid voorkomen worden.

 

Schade bij rellen en relletjes

Bij rellen en opstootjes ontstaat er vaak grote schade. Vrijwel alle verzekeringen dekking deze schade niet. Kleine relletjes kunnen door de verzekeraar wel worden opgenomen in de polisvoorwaarden. Bij het afsluiten van een verzekering is het altijd belangrijk om te kijken of dit erbij vermeldt staat. Schade ontstaan door rellen bestaat in veel gevallen uit kapotgeslagen ramen, vernieling aan gebouwen of openbare gelegenheden.

 

De uitgebreide gevarenverzekering

Wanneer een woonhuis of bedrijfspand in een gebied is gevestigd waar de kans op rellen hoger is, dan is het mogelijk om een uitgebreide gevarenverzekering af te sluiten. Deze kent minder uitsluitingen dan een normale verzekering. De allrisk polis dekt nog meer. Wie vaak te maken krijgt met uit de hand lopende feestjes, opstootjes of rellen doet er goed aan om te bekijken of deze verzekering meerwaarde biedt.

 

Check de polisvoorwaarden

Verzekeraars mogen zelf bepalen of ze klein molest meenemen in de dekking. Het is verstandig om deze polisvoorwaarden altijd goed te controleren. Schade aan gebouwen of inboedel valt soms ook onder de opstal- en inboedelverzekering. Maar wanneer dit ontstaan is door molest, kan de verzekeraar weigeren om de schade uit te keren.

Onze voordelen

Betrouwbaar en Kwaliteit
De beste vergelijking
De laagste prijs
Gratis overstappen