Omvallen van Bomen, Kranen en Heistellingen

Als gevolg van storm, een ongeval of overmacht kunnen bomen, kranen en heistellingen omvallen. De materiële schade kan hier erg groot bij zijn. Vaak betreft dit gebouwen, voertuigen of de inboedel. Een uitgebreide inboedelverzekering dekt schade die ontstaan is door omgevallen bomen, heistellingen en kranen.

 

Ongevallen voorkomen

Een bliksemschicht zoekt altijd de makkelijkste weg naar de aarde. Hoge bomen vangen niet alleen veel wind maar werken ook als bliksemvanger. Bij een onweersbui is het niet aan te raden om onder een boom te schuilen. Ditzelfde geldt voor storm. Met name oude of zieke bomen vallen sneller om. Tijdens bouwwerkzaamheden kan een kraan of heistelling per ongeluk omvallen. Het is daarom belangrijk om de veiligheidsregels in acht te nemen en te werken volgens de voorschriften. Toch kan een ongeluk niet altijd voorkomen worden, en vaak heeft het slachtoffer er niet eens zelf schuld aan.

 

Dekking vanuit de opstal- en inboedelverzekering

De opstalverzekering dekt schade aan niet verplaatsbare zaken. Dit worden ook wel de onroerende zaken genoemd. Een inboedelverzekering dekt schade aan de inboedel. Dit zijn alle goederen die verplaatsbaar zijn. Schade die ontstaan is door omgevallen bomen, kranen en heistellingen worden door de opstal- of inboedelverzekering vergoed. De kosten voor het opruimen en laten afvoeren van omgevallen bomen wordt ook via de woonhuisverzekering gedekt. Dit valt onder opruimingskosten. De verzekering dekt geen schade die ontstaan is door rampen als aardbevingen en overstromingen.

 

Vergoeding bij stormschade

Wanneer een boom, kraan of heistelling omvalt als gevolg van een storm, dan valt deze schade onder de opstal of inboedelverzekering. Dit wordt pas vergoed bij een windkracht hoger dan 7. Het is belangrijk om bij schade niet direct alles op te ruimen. De verzekeraar zal een expert langs sturen. Deze zal beoordelen hoe hoog de totale schade is. Daarna kan er begonnen worden met opruimen. Het inhuren van een bedrijf dat de opruimingswerkzaamheden verricht, wordt vanaf windkracht 7 vergoed via de verzekering.

Onze voordelen

Betrouwbaar en Kwaliteit
De beste vergelijking
De laagste prijs
Gratis overstappen