Diefstal en Vandalisme

Diefstal en vandalisme kan veel schade veroorzaken. Vaak wordt er vanuit gegaan dat dit door de verzekering vergoed wordt. Toch is dit niet altijd het geval. Zo moet er bij diefstal sprake zijn van braak. Dit moet veelal aangetoond worden. Bij vandalisme is er sprake van vernieling aan het gebouw of de inhoud hiervan.

 

Belangrijke aandachtspunten ter voorkoming

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt zeker voor inbraak en diefstal. De verzekering eist vaak dat er goede sloten op deuren zitten. Ramen kunnen voorzien worden van anti inbraak beveiliging. Een camerasysteem of een alarmsysteem is geen overbodige luxe voor bedrijven en woningen met een hoge waarde aan inboedel. Bij het verlaten van de woning moet deze uiteraard goed worden afgesloten. Wanneer er geen braaksporen aanwezig zijn wordt het vaak lastig om de schade op de verzekering te verhalen.

 

Aangeven van diefstal en vandalisme

Diefstal is het wegnemen van andermans goederen zonder dat hier toestemming voor is verkregen. Bij vandalisme zien we vernieling aan het gebouw, de erfafscheiding, de tuin of zelfs aan de inboedel. Het is belangrijk om direct aangifte te doen bij de politie. Braaksporen moeten onderzocht worden. Schade die voortkomt uit diefstal en vandalisme valt onder de inboedel- en opstalverzekering. Deze verzekering biedt dekking bij schade aan zowel het gebouw, de tuin, bijgebouwen als schuren en tuinhuisjes en de inboedel. Vaak zijn schuttingen niet verzekerd.

 

Dekking door de verzekering

Na diefstal of vandalisme zal de verzekeringsexpert de schade op komen nemen. Een eventueel politierapport wordt meegenomen bij de beoordeling. Soms is niet aan te tonen dat er sprake is van diefstal of vandalisme, bijvoorbeeld door het ontbreken van duidelijke braaksporen. In een aantal gevallen gaat de verzekeraar niet over tot vergoeding. Het is daarom belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten. Voor bedrijven is de aparte vandalismeverzekering interessant.

Onze voordelen

Betrouwbaar en Kwaliteit
De beste vergelijking
De laagste prijs
Gratis overstappen