Brand

Het totaal aantal branden neemt sinds het jaar 2000 af. De cijfers voor binnenbranden stijgt wel licht. Brandschade ontstaat door vuur dat gepaard gaat met vlammen. Schroeiplekken en brandplekken vallen dus niet onder brandschade. Een brandverzekering dekt schade die ontstaan is door brand, ontploffing en blikseminslag. Ook de gevolgschade wordt vaak door de verzekeraar vergoed.

 

Brand en brandschade zoveel mogelijk voorkomen

Brand ontstaat in de meeste gevallen door huiselijke ongelukken. Het is daarom belangrijk om rookmelders binnen de woning op te hangen. Rookmelders worden op de vluchtroute gehangen. Dit is in de hal boven en onder en eventueel op zolder. Het is ook aan te bevelen om een rookmelder op de kinderkamer te hangen. Kortsluiting aan elektrische apparatuur kan voorkomen worden door apparatuur na gebruik uit te zetten en vrij te houden van stof. Een veilige en goedgekeurde brandblusser en branddeken kunnen de schade beperken.

 

Schade door brand kan groot zijn

Wanneer er eenmaal sprake is van brand kan het vuur snel om zich heen slaan. Brand kan erg verwoestend zijn. Bij snel ingrijpen kan dit beperkt worden tot roetschade, maar in veel gevallen is de schade aan inboedel en woning veel groter. Gelukkig dekt de brandverzekering de meeste schade.

 

Minder zorgen met een goede brandverzekering

De dekking van brandschade valt onder de inboedel- en opstalverzekering. Niet alleen wordt brandschade gedekt, maar ook schade die ontstaan is door het blussen van de brand. Daarnaast worden rook- en roetschade worden vergoed. Afhankelijk van de verzekering worden opruimingskosten, opslagkosten en tijdelijke andere woonruimte vergoed.

Onze voordelen

Betrouwbaar en Kwaliteit
De beste vergelijking
De laagste prijs
Gratis overstappen