Beroving, Diefstal en Afpersing

Jaarlijks vinden er bijna 2000 overvallen plaats. Van alle woningovervallen is ruim 29 procent op senioren gericht. Dat is zorgwekkend, want dit is een kwetsbare groep. Positief is dat de laatste jaren minder slachtoffers lichamelijk gewond raken. De psychische en emotionele schade is vaak onherstelbaar groot. Bij straatroof zien we voornamelijk jonge slachtoffers. Het aantal gevallen van afpersing neemt juist toe. Vooral bedrijven zijn hier de dupe van.

 

Het voorkomen van beroving, diefstal en afpersing

De kans op een overval kan verkleind worden door ervoor te zorgen dat er niks te halen valt. Criminelen zoeken vaak uit waar er waardevolle goederen of papieren te halen zijn. Goede sloten, camera’s en oplettendheid kan criminelen ontmoedigen. In gebieden waar straatroof veel voorkomt is het beter om niet opvallend met waardevolle bezittingen rond te lopen. Afpersing kan aangepakt worden door direct aangifte te doen bij de politie en veiligheidsmaatregelen te treffen.

 

Diefstal van goederen buitenshuis

Wanneer er goederen buitenshuis worden gestolen dan valt dit niet onder de inboedelverzekering. Wel kan hier in sommige gevallen een aparte verzekering voor worden afgesloten. Zo is er de reisverzekering, die schade dekt tijdens een vakantie of reis. De doorlopende reisverzekering is ideaal voor mensen die meerdere malen per jaar op vakantie gaan. Wanneer spullen tijdens de reis of op het vakantieadres gestolen worden, dan worden deze door de verzekeraar vergoed. Het gaat hier om diefstal zonder geweld.

 

Beroving op straat

Het komt helaas te vaak voor dat vrouwen van hun tasje beroofd worden. Ook smartphones en portemonnees worden vaak op een gewelddadige manier afhandig gemaakt. Dit kan gebeuren door middel van een dreigement, het lostrekken van een handtas of het toebrengen van verwondingen. Dit brengt niet alleen materiële schade met zich mee, het slachtoffer krijgt ook te maken met langdurige emotionele en psychische problemen. Bij een gewelddadige beroving valt de schade onder de inboedelverzekering. Wel moet kunnen worden aangetoond dat de spullen onder geweld meegenomen zijn. Een aangifte bij de politie moet daarom altijd gedaan worden. De verzekeraar wil deze aangifte inzien. Ditzelfde geldt voor afpersing met geweld.

 

Betaalpasfraude of skimming

Bij skimming wordt de magneetstrip van de bankpas gekopieerd. Criminelen verkrijgen de pincode op slinkse wijze. Op deze manier kunnen zij geld van andermans bankrekening halen. De financiële schade die hierdoor ontstaat valt niet onder de inboedelverzekering. In de meest gevallen is skimming via de bank verzekerd. Het is belangrijk om hier direct aangifte van te doen en contact op te nemen met de eigen bank.

 

Verzekeren tegen beroving en diefstal buitenshuis

Het is mogelijk om een aparte verzekering af te sluiten tegen beroving , diefstal en afpersing buitenshuis. Hiermee is inboedel die onderweg meegenomen wordt verzekerd. Dit betreft zaken als handtas, smartphone en andere waardevolle spullen. Het hoeft bij deze verzekering niet perse om een gewelddadige beroving te gaan. Onder de dekking valt geen diefstal of beschadiging aan fietsen en bromfietsen. Ook hiervoor is weer een aparte verzekering af te sluiten.

Onze voordelen

Betrouwbaar en Kwaliteit
De beste vergelijking
De laagste prijs
Gratis overstappen